Skip to content Skip to footer

Vasthouden aan schoonmaakmiddelen

De aarde is plat

In vroeger tijden werd gedacht dat de aarde plat was. Ondanks dat er bewijzen kwamen dat de aarde een ronde vorm had werd er stug vast gehouden aan het feit dat de aarde plat is. In de huidige tijd zijn er nog steeds bewoners op onze aarde die vast houden aan het idee dat de aarde plat is.

Vasthouden aan oude gedachte is vasthouden aan iets wat je weet. Veranderingen zijn eng. Veranderingen maken mensen onzeker omdat wat je altijd heb gedacht blijkt eigenlijk niet waar te zijn. In de schoonmaak zien we dit ook gebeuren. Vasthouden aan oude gewoonte/producten want daar van weet je dat ze werken(?). In ieder geval dat wordt gedacht.

Vasthouden aan schoonmaakmiddelen waarvan bewezen is dat ze ongezond zijn en de werking enigszins dubieus is. Denk hierbij bijvoorbeeld  aan dikke bleek. Ja er werd altijd gedacht, of het werd zo verkocht, dat het alles schoonmaakt. Maar het product bleekt en maakt niet schoon. Ja de vervuiling is niet meer zichtbaar. Ook is het product niet gezond voor een schoonmaker om mee te werken. De dampen kunnen ziekmakend zijn. Toch zijn er schoonmakers die dit product van thuis meenemen en vast houden aan het idee dat het schoonmaakt en desinfecteert.

Het blijft in de mens zitten om vast te houden aan oude ideeën, maar het open staan voor nieuwe inzichten, nieuwe invalshoeken is moeilijk, is lastig. Chemische schoonmaakproducten belasten het milieu en kunnen gevaarlijk zijn voor schoonmaakmedewerkers als ze dampen in ademen. Als je aangeeft aan dat schoonmaak met bacteriën een betere optie is omdat het goed schoonmaak/reinigt en veilig is voor de schoonmaakmedewerkers en het milieu duurt het echt wel om ze te overtuigen. Maar als ze overtuigd zijn gaan ze er ook voor.

De aarde is plat, een achter haalde visie op de aarde. Schoonmaken met chemie, een achterhaalde visie op schoonmaak.

 

Clear4Clean geeft workshops in het reinigen met Probiotica, prebiotica en stoomreinigen. Wij geven handvatten om schoonmaak met chemie te laten varen (over de rand van de platte aarde) en schoon te maken zonder chemie.

Leave a comment

Kamerlingh Onnesweg 14,
3316 GL Dordrecht

Het GreenSweep Ecolabel laat u aan uw klanten zien dat u werkt aan een zo duurzaam mogelijk schoonmaakproces.
Bij het gebruik van duurzame schoonmaakproducten die een lage impact hebben op natuur en milieu.

Clear4Clean Dordrecht © 2024. All rights reserved Schoonmaak Opleidingen.

nl_NL
nl_NL