Skip to content Skip to footer

3 essentiële zaken in onze schoonmaakbranche

Kennis, kunde en passie!

Als je in de schoonmaakbranche werkt heb je drie zaken nodig om in de schoonmaak te kunnen werken. Als je een onderdeel niet heb dan zal je het niet volhouden in deze mooie branche.

De drie essentiële zaken die je nodig heb zijn:

1. Kennis
2. Kunde
3. Passie

 Kennis, Kunde & Passie met schoonmaken Kennis, Kunde & Passie met schoonmaken

1. Kennis

Voor het uitvoeren van ieder vak heb je kennis nodig. Als je geen kennis heb als bijvoorbeeld elektromonteur dan kan het zijn dat je de plus op de min aansluit en dan heb je kortsluiting. Dat geld ook in de schoonmaak. Als je geen kennis heb dan kan je een vloer strippen met een zuurmiddel, maar de waslaag zal aangetast worden maar niet loslaten. Daarvoor heb je toch echt een ontvetter voor nodig (of tegenwoordig kan het met een twisterpad – chemievrij strippen). Deze kennis krijg je via de trainingen en opleidingen die er zijn voor de schoonmaakbranche, maar vergeet niet dat je de meeste kennis opbouw in de praktijk van collega’s die jaren lange ervaring hebben (echte vaklieden). Hou deze dan ook in ere en laat hun de kennis overbrengen op de nieuwe medewerkers van de
schoonmaakbranche.

2. Kunde

Als je kennis heb dan ben je nog geen vakman/vrouw. Nee daar he je kunde voor nodig. Zoals net aangegeven de kunde kan je alleen krijgen door de zogenaamde meters te maken in de schoonmaakbranche. Laat je niet ontmoedigen als een keer de was los komt van de linoleum vloer. Want laten we eerlijk zijn dat gebeurt bij nagenoeg iedereen de eerste keren. Te snel willen werken, te kort laten drogen of niet goed geneutraliseerd en dan gaat het fout. Maar met het maken van de meters en het gaat steeds beter komt het derde punt van zelf.

3. Passie

Kennis en kunde beheers je en dan komt de passie. De liefde voor het vak van de schoonmaak. Als je eenmaal de passie heb dan blijf je altijd terug komen naar deze mooie (soms ondergewaardeerde) branche. Met passie draag je het vak uit. Je deelt je kennis en je laat zien hoe mooi het is om in de schoonmaakbranche te werken.

De drie essentiële zaken om het te maken in onze mooie schoonmaakbranche.

Edgar van Engelen
Clear4Clean

Leave a comment

Kamerlingh Onnesweg 14,
3316 GL Dordrecht

Het GreenSweep Ecolabel laat u aan uw klanten zien dat u werkt aan een zo duurzaam mogelijk schoonmaakproces.
Bij het gebruik van duurzame schoonmaakproducten die een lage impact hebben op natuur en milieu.

Clear4Clean Dordrecht © 2024. All rights reserved Schoonmaak Opleidingen.

nl_NL
nl_NL