Skip to content Skip to footer

Onafhankelijk kwaliteitsinspecties

Onafhankelijk kwaliteitsinspecties

Hoe wordt schoonmaak gecontroleerd. Is de controle onafhankelijk? Zijn er andere krachten die de uitslag van een schoonmaakcontrole kunnen beïnvloeden zoals de negatieve prikkel van een hercontrole? Met de negative prikkel wordt bedoeld dat een adviesbureau extra geld (kan) verdient met een hercontrole van de schoonmaak en dus de controle opzettelijk zou kunnen beïnvloeden met een afkeur/onvoldoende.

Als een schoonmaakbedrijf zelf de kwaliteit van de schoonmaak controleert? Op dat moment zou het kunnen dat een klant aangeeft dat de “slager zijn eigen vlees keurt” en dus de uitkomst van de kwaliteitscontrole ter discussie kan stellen.

De beste oplossing is een onafhankelijke kwaliteitscontroleur die niet in dienst is van een adviesbureau die ook nog eens de aanbesteding van de schoonmaak doet en ook niet in dienst is bij het schoonmaakbedrijf. Clear4Clean is onafhankelijk. Onze kwaliteitsinspecteurs zijn niet in dienst bij een adviesbureau of een schoonmaakbedrijf waar de controle gelopen wordt. De onafhankelijkheid wordt geborgd door duidelijk te communiceren met de klant en schoonmaakbedrijf wie de controles loopt en dat zij/hij onafhankelijk en objectief is.

Clear4Clean bied verschillende kwaliteitsmetingen voor zowel opdrachtgever als schoonmaakbedrijf aan.

De kwaliteitsmetingen die wij verzorgen zijn:

  • LOSK-QMS, een kwaliteitscontrole die zowel naar het schoonmaakproces kijkt als naar het eind resultaat
  • VSR, een visuele kwaliteitscontrole (NEN2075)
  • Nulmeting (en eindcontrole), een meting die de stand van de schoonmaak vaststelt bij de overgang van een schoonmaakcontract naar een nieuwe dienstverlener
  • Belevingsmetingen, een meting die inzicht geeft hoe de schoonmaak wordt beleefd door de gebouwgebruikers

 

Clear4Clean is de onafhankelijke, objectieve kwaliteitscontroledienstverlener. Bij onze controle bijvoorbeeld de onafhankelijk kwaliteitsinspecties is goed echt goed en fout echt fout. Nog de opdrachtgever als het schoonmaakbedrijf kan onze kwaliteitsinspecteurs beïnvloeden.  Wij komen uit de praktijk en staan nog steeds midden in de praktijk.

Leave a comment

Kamerlingh Onnesweg 14,
3316 GL Dordrecht

Het GreenSweep Ecolabel laat u aan uw klanten zien dat u werkt aan een zo duurzaam mogelijk schoonmaakproces.
Bij het gebruik van duurzame schoonmaakproducten die een lage impact hebben op natuur en milieu.

Clear4Clean Dordrecht © 2024. All rights reserved Schoonmaak Opleidingen.

nl_NL
nl_NL