Skip to content Skip to footer

Kwaliteitsmetingen Schoonmaakbedrijven

Uw schoonmaak en kwaliteitsmeting gaan hand in hand

Clear4Clean uit Dordrecht kan uw schoonmaak beoordelen aan de hand van diverse kwaliteitsmetingen. Zo kunnen wij de huidige staat van uw schoonmaak in kaart brengen door middel van een deskundige meting. Wij zijn dan ook dé specialist op het gebied van schoonmaak en kwaliteitsmetingen. Wij kunnen ook een nulmeting voor u uitvoeren, als u wisselt van dienstverlener. De kwaliteit van schoonmaken meten wij met behulp van DKS- en VSR-metingen (Vereniging Schoonmaak Research). U kunt bij ons ook terecht voor belevingsmetingen. Wij bieden onze opdrachtgevers en uitvoerders standaard een uitgebreid verslag met onze bevindingen betreffende de kwaliteit van de schoonmaak.

 

LOSK-QMS

Bij het inzetten van LOSK-QMS is het uitgangspunt samenwerken aan kwaliteit. Van proces tot eindresultaat. Bij een waargenomen onvolkomen heden dient deze te worden opgepakt en gecommuniceerd hoe de onvolkomenheid is opgelost. Bij repeterende onvolkomenheden houd de opdrachtgever zich het recht voor om het contract te ontbinden op basis van wanprestatie. Het uitgangspunt is samenwerking naar kwaliteit.

Uitgangspunten van LOSK-QMS

  1. De feitelijk kwaliteit meten is in onze visie niet mogelijk op basis van visuele waarnemingen. De feitelijke kwaliteit wordt bepaald door de werkwijze ( processen ) en die resulteren in een hygiënisch en visueel eindresultaat. Iedereen in de branche weet dat de visuele kwaliteit bedrieglijk kan zijn, bijvoorbeeld door verkeerd doekgebruik. Als men met 1 zijde van een doek het geheel toilet afneemt ziet het er schoon uit maar dat is het zeker niet! 
  2. Een meting moet concreet bijdragen aan de weg naar optimalisatie van kwaliteit. Bij de conventionele meetmethode worden alleen constateringen gedaan. De processen die de oorzaak van die constateringen zijn blijven buiten beeld. Daar kun je dus niets mee in de aansturing. Met LOSK-QMS worden de processen en het eindresultaat bekeken. Op basis van die gegevens kan de operationeel verantwoordelijke direct actie ondernemen ter verbetering van de processen en dus de kwaliteit. Een positief instrument. Op deze manier wordt kwaliteit meten wel een onderdeel van het regelproces waarbij check en act dus wel gefundeerd aan de orde komen. Dan wordt meten ineens een positief instrument. 
  3. De wetenschap of er maatschappelijk verantwoord ondernomen wordt is voor de opdrachtgever gelukkig steeds belangrijker. Met de meting middels LOSK-QMS weet je als organisatie ook of er verantwoord en veilig met mens materiaal en milieu omgegaan wordt. Ook die processen maken deel uit van de proces-evaluatie.

Clear4Clean biedt klanten nu een unieke mogelijkheid. Wij kunnen voor u één of meerdere nulmetingen doen voordat u begint bij een nieuwe klant. Start met goede kwaliteit, want een eerste indruk maakt u maar één keer bij een nieuwe klant.

Clear4Clean uit Zuid-Holland is expert op het gebied van schoonmaak en kwaliteitsmeting. Bel ons nu of vul ons contactformulier in op de website voor tarieven of meer informatie.

 

Leave a comment

Kamerlingh Onnesweg 14,
3316 GL Dordrecht

Het GreenSweep Ecolabel laat u aan uw klanten zien dat u werkt aan een zo duurzaam mogelijk schoonmaakproces.
Bij het gebruik van duurzame schoonmaakproducten die een lage impact hebben op natuur en milieu.

Clear4Clean Dordrecht © 2024. All rights reserved Schoonmaak Opleidingen.

nl_NL
nl_NL