Skip to content Skip to footer
Paginaweergave:   634

Specialistische training vloeronderhoud in Dordrecht

Het schoonmaken en onderhouden van vloeren in de schoonmaakbranche is een specialistische klus. Deze training is bedoeld om schoonmakers bekend te maken met de technieken en de machines die nodig zijn voor vloeronderhoud. Daar er vele soorten vloeren zij die elk een andere behandeling vereisen. Met deze cursus krijgen de deelnemers praktijk oefeningen en wordt er geleerd hoe tapijt en vloeren kunnen worden gereinigd met o.a. een stoomreiniger en worden onderhouden met o.a. excentrische machines.

Trainingsopzet

De training wordt door een cursusleider gegeven met gedegen ervaring in vloeronderhoud. Vloeronderhoud is immer een specialistisch vak en bij ons kunnen uw gemotiveerde medewerkers de basis van dit mooie vak leren. De nadruk van deze specialistische training ligt vooral op het aanleveren van de praktische vaardigheden.

Dag 1: Tapijt reinigen en Linoleum behandelen

De eerste cursusdag staat in het teken van een kennismaking met de cursusleider en eventuele andere cursisten. Vervolgen krijgt u een onderhoudstrainingsboekje uitgereikt en gaan we aan de slag met
een stoomreiniger. Een stoomreiniger wordt gebruikt om eenvoudig tapijt en harde vloeren te kunnen schoonmaken. Deze stoomreiniger vermindert mijten en bacteriën en maken het oppervlak goed schoon. Na de middag gaan we aan de slag met het behandelen van linoleum vloeren. Linoleum komt vaak voor in scholen en kantoren. Waardoor deze cursus uitermate geschikt is voor vele schoonmakers. Omdat linoleum een natuurlijke basis heeft kunt u niet elk schoonmaak middel toepassen oom de vloer te reinigen.

Dag 2: Schrobben (harde vloeren) en strippen & conserveren linoleumvloeren

Bij harden vloeren begint het onderhoud vrijwel altijd met het strippen en conserveren van de vloer. Al het vuil en polymeerlagen worden van de vloer verwijderd. Een machinale behandeling en reiniging van de vloer beslaat voor circa 80%. Op deze dag gaan we dan ook aan de slag met diverse machines om het reinigen hiervan onder de knie te krijgen.

 

Cursusduur:

  • 2 dagen inclusief basisvloeronderhoudstrainingsboekje
  • Kosten: €300,00 per cursist exclusief BTW
  • Minimaal 3 cursisten en maximaal 6 cursisten
  • Locatie: In overleg

Leave a comment

Kamerlingh Onnesweg 14,
3316 GL Dordrecht

Het GreenSweep Ecolabel laat u aan uw klanten zien dat u werkt aan een zo duurzaam mogelijk schoonmaakproces.
Bij het gebruik van duurzame schoonmaakproducten die een lage impact hebben op natuur en milieu.

Clear4Clean Dordrecht © 2024. All rights reserved Schoonmaak Opleidingen.

nl_NL
nl_NL